UPGREAT, foodtruck 2.0 van Maison Van Den Boer

UPGREAT, foodtruck 2.0

Restaurants

We riepen het al eerder: de foodtruck is hot. Dat is mooi, maar tegelijkertijd zorgt het voor een boel eenheidsworst. Zo zijn de broodjes pulled pork op je gemiddelde foodfestival niet meer op één hand te tellen.

Dat moeten ze bij Maison Van Den Boer ook gedacht hebben toen ze met UPGREAT kwamen. De cateraar van het koningshuis kon natuurlijk moeilijk met een tot gaarkeuken gedegradeerde Volkswagenbus op de proppen komen. Dat deed het dus ook niet. Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven lanceerden ze UPGREAT, een trailer omgebouwd tot restaurant.
Ik was in Eindhoven voor de Food Inspiration Days toen de executive chef van Maison me uitnodigde om z’n vrachtwagen te bekijken. Alle vroegere adviezen van mijn ouders ten spijt, volgde ik de mij onbekende man de bus in. Sorry mam!

De superstrakke styling valt meteen op.
De chefs van Maison sloegen voor dit totaalconcept van food en design de handen ineen met fooddesigner Annelies Hermsen (je weet wel, de dochter van de bekende topkok). Dwars door de truck loopt een lange tafel waaraan 20 man van 5 gangen kunnen genieten. Het hele menu duurt nog geen uur.

1 lange tafel, 20 man, 5 gangen. UPGREAT Foodtruck 2.0

1 lange tafel, 20 man, 5 gangen. UPGREAT Foodtruck 2.0

We trappen af met een Holy Joseph, de alcoholvrije variant van de Bloody Mary. Prima cocktail, al prefereer ik uiteraard de variant mét wodka. Daarna gaan we door met knalrode sushi. De sushi hype – inclusief de talloze all-you-can-eat-concepten- heb ik nooit helemaal begrepen. Aan het einde van de dag is het gewoon een blokje rijst met een stukkie vis, nietwaar? De sushi à la Maison die ik krijg voorgeschoteld is echter spartelvers, goed op smaak en ontzettend lekker.
Na een steengoeie gazpacho van rode kool gaan we door met een steenkoolzwarte wildburger. Precies het soort gerecht dat een mens wil eten op de dag dat de eerste officiële herfststorm van het jaar het land aandoet.

 

Gazpacho van rode kool, rilette van eend, sorbet van mosterd.

Gazpacho van rode kool, rilette van eend, sorbet van mosterd.

 

Wildburger op zwarte brioche.

Wildburger op zwarte brioche.

En dan het nagerecht. Op mijn bord lilt een brein van vanillepudding, gevuld met bloedsinaasappel/steranijs gelei en geserveerd met een scalpel plus steriele spatel als bestek. Een dessert, kortom, waar een beetje zombie al watertandend voor zijn graf uitwaggelt. (Due to my strong personal convictions, I wish to stress that this review in no way endorses a belief in the occult. Shamone!)

 

Vanillie Breintje / Bloedsinaasappel  / steranijs.

Vanillie Breintje / Bloedsinaasappel / Steranijs.

 

Ondertussen worden zowel trommel- als netvlies verwend met bijpassende beelden en muziek. Eten met alle zintuigen dus. Zo dartelen er bij de wildburger een paar hertjes door de truck. Leuk en toepasselijk. Weet wat je eet enzo.

UPGREAT is een geslaagd en goed uitgevoerd concept. Foodtruck 2.0, zeg maar, of misschien zelfs wel 3.0. Keep on rolling!

 

UPGREAT
NRE Terrein, Eindhoven (voor navigatie, volg Treurenburgstraat 57)
5x Design Food: 20,-
Nog te bezoeken tot 26 oktober!