Ron Blaauw's jongste telg, The Fat Dog

The Fat Dog

Restaurants

Zo’n 7 jaar geleden ging ik voor het eerst eten bij Ron Blaauw Restaurant. Toen zat de zaak nog in Ouderkerk a/d Amstel. Die avond ging de boeken in als m’n beste eetervaring tot dan toe. Die plaats heeft-ie nog lang vast weten te houden (hallo Noma).

Inmiddels is Ron Blaauw Restaurant verhuisd naar de Sofialaan in Amsterdam-Zuid. En passant is het ook meteen omgebouwd tot een nieuw concept: Ron’s Gastrobar. Dit toegankelijkere concept is zo toegankelijk dat het altijd vol zit. Ik heb er een paar keer bot gevangen. Neemt niet weg dat ik Ron Blaauw een bijzonder goeie chef vind. Dus toen hij een hotdog tent opende, moest ik daar natuurlijk een keer gaan eten.

Ron Blaauw is trots op z’n gin-tonics, maar deze jongen spoelt z’n hotdogs liever weg met bier. Helaas is de keuze daarin beperkt, want The Fat Dog schenkt alleen Heineken. Minpuntje. Wel staan de witgekuifde jongens al op tafel voor ik m’n jas uit heb. Pluspuntje. Met een gelijke stand op het scorebord beginnen we dus aan de pièce de resitance: de hotdog.

De Don Corleone, kalfsworst met venkel en salamikruim

De Don Corleone, kalfsworst met venkel en salamikruim

We bestellen een Don Corleone en een Casablanca. In een moment van onoplettendheid heeft iemand onze halfvolle glazen weggehaald. De vermoedelijke dader vraagt vriendelijk of we nog wat willen drinken. Upselling kun je gerust overlaten aan de obers van The Fat Dog.

Desalniettemin laten de hotdogs zich prima smaken. Daar waar ik bij zo’n naam een paardensaucijs in een plas van bloedrode ketchup verwacht, blijkt de Don Corleone een kalfsworst. Een garnituur van venkelsalade, knoflook, basilicum en salamikruim maakt het geheel af, al denk ik dat die laatste bijna op was, want die is amper aanwezig.

De Casablanca is een lamsworst met baba ghanoush, kummelkomkommer en spicy mayonaise. Vol van smaak en rijkelijk gegarneerd. Wat ons betreft de lekkerste van de twee. Play it again Sam!

Als onze glazen nogmaals voor onze neus worden weggegrist en vervangen door nieuwe besluiten we dat het mooi geweest is en vragen we de rekening.

The Fat Dog serveert lekkere hotdogs. Mag ook best voor € 7,50 per stuk. Verder is het een gezellig tentje, dus ik begrijp de drukte wel. Wat ik niet begrijp is de hype er omheen. Want laten we wel wezen: aan het einde van de dag is ook een lekkere hotdog maar gewoon een hotdog. Niks meer, niks minder.

The Fat Dog
Ruysdaelkade 251, Amsterdam
De rekening voor twee hotdogs en zes biertjes: 31,50