Faam Foto

Faam

Restaurants

Amsterdam is weer een eettent rijker. Een pizzatent dit keer. Afgelopen dinsdag gingen we er eten.

Zoals alle nieuwe zaken in Amsterdam, zit ook Faam ramvol. De uitbaters zijn hier nog niet helemaal op berekend. Met z’n tweeën hebben ze moeite om iedereen bijtijds de helpen. Voor zowel de kaart en het gros van onze bestellingen lopen we daarom maar even naar de bar. Op zich geen probleem, want bij de bar hebben ze ook bier. Wel wat jammer dat het hoekje waar onze tafel enigszins vergeten wordt vergeten.

We beginnen met de antipasti en de focaccia. Antipasti is voornamelijk een kwestie van goed inkopen. Dat hebben de mannen van Faam goed begrepen. Lekker kruidige chorizo, vette ham en pittige parmezaan. Een paar mooie bereidingen ernaast en je hebt prima schotel voor je neus.

Ok, de focaccia is iets minder, maar dat mag de pret niet drukken. Op aanraden van het personeel kiezen we daarna voor de Prosciutto e Funghi en de Salami Picante.

De Chef Inkoop stelt weer niet teleur: alleen maar mooie ingrediënten. En dat is uiteindelijk toch de essentie van de Italiaanse keuken, laten we wel wezen.

De flinterdunne venkel op de salami en de kruidig gemarineerde champignons getuigen bovendien van een stukje culinaire kennis van zaken. De bodem had alleen iets krokanter gemogen.

Ondanks een paar minpuntjes, een goede avond. Laat die minpuntjes kinderziektes zijn, dan zit je er hier over een maand of twee écht lekker bij.

Faam
Reinier Claeszenstraat 10, Amsterdam
De rekening voor 2 personen; Antipasti, Focaccia, 4x Hertog Jan Weizener: 55,60