Belgisch' eerste Food Truck Festival Barrio Cantina

Foodtruck Festival: Barrio Cantina in Antwerpen

Blog

De foodtruck is in. Dat wisten ze in de rest van de wereld al lang, maar de keukens op wielen hebben de laatste jaren ook voet aan Nederlandse grond gekregen. Festivals als Rollende Keukens, het Hoofdgerecht en de Smaakkaravaan schieten als paddestoelen uit de grond. En met succes.

Het succes van de foodtruck is ook in België niet onopgemerkt gebleven. Geïnspireerd door festivals over de hele wereld, besloten de mannen van Polé Polé dat het tijd werd voor een dergelijk evenement in België. Na een succesvolle eerste editie in Gent, was dit weekend Antwerpen aan de beurt.

Wij zijn in de buurt, dus gaan we daar langs.

Als evenement is Barrio Cantina kleinschaliger dan wat we in Nederland gewend zijn. De sfeer lijdt daar echter niet onder. Integendeel. Naast de foodtrucks is er live muziek en straattheater. Zelfs het toiletbezoek wordt muzikaal omlijst door  de dienstdoende DJ die er z’n plaatjes draait.

Muziek en straattheater bij Barrio Cantina

 

We komen een paar Nederlandse foodtrucks tegen, maar daarbuiten is het echt een Belgisch event. Desondanks beginnen we met de Nederlandse Frietfiets. Dikke frieten, zure mayo en een fles IPA van  Vedett. Precies ons kopje thee en precies wat we nodig hebben na een lange autorit.

Doorgaans verlaten we België niet zonder een garnalenkroket naar binnen te hebben gewerkt. Daarom gaan we door naar de kroketten vuurtoren van Bubba. Dat pakt goed uit. De kroketten van Bubba zitten barstensvol Hollandse garnalen. Grijze garnalen, zoals de Belgen dat zeggen. Allez kom jong, we trekken een foto en gaan verder.

De Kroketten Vuurtoren van Bubba

Door naar de viswagen van Crevette. Hier eten we scheermessen gestoomd in witte wijn en afgemaakt met een klont roomboter en peterselie. Klinkt lekker en dat is het ook.

De hamburger van de BBQ Bazen waarmee we afsluiten past precies in het straatje van stoervoer. We eten de Eindbaas, de hamburger-to-end-all-hamburgers: 100% Hollandse runderburger op een speltbroodje, dik aangekleed met eendenlever, truffel en truffelmayo, romano sla, tomaat, groene asperges en een gepocheerd kwarteleitje. Wat?! Ja, dat dus. Nog maar een fles Extra Blond van Vedett erbij. Weg ben je.

De slechtste foto (door weinig licht en veel bier) van de beste hamburger. De Eindbaas van de BBQ Bazen

 

Het zou nog lang onrustig blijven in de Antwerpse binnenstad…